Grape&Hop (v preklade hrozno a chmeľ) vzniklo v roku 2019,kedy som sa po predošlých pracovných skúsenostiach s predajom vína a piva osamostatnil a pokračoval v distribúcii do rôznych segmentov už pod svojou značkou.
Produkty dodávam pre:
- HoReCa segment
- privátna klientela
- korporátna klientela
V gastronómii a hoteliérstve pracujem od svojich 18-tich rokov kedy som sa po skončení strednej školy začal naplno venovať tomuto odvetviu.
Táto práca ma vždy bavila a snažil som sa dosiahnuť maximum v danom obore.
Mám záľubu v učení cudzích jazykov a spoznávanie kultúr,a preto som hľadal krajinu kde by som sa mohol usadiť.
Osudné mi bolo Taliansko kde som strávil 8 rokov.Začiatky neboli ľahké,ale postupom času sa mi podarilo presadiť a pracoval som v 4****S hotely v tyrolských alpách na pozícii Chef De Range.
Ale všetko má svoj koniec a po rokoch strávených v zahraničí predsa len prišial návrat na Slovensko.Jedného dňa ma oslovil známy,že či by som nechcel zastupovať slovenské vinárstvo na východnom slovensku.
Slovo dalo slovo,zúčastnil som sa výberového konania a tu to začalo.Víno ako také som poznal z bývalej profesie,ale venovať sa tomu na 100% bola pre mňa nová výzva a od roku 2010 sa venujem vínu naplno.
Nespočetné množstvo degustácii,návštev u vinárov,diskusií a akcií ma utvrdilo v tom,že je veľký potenciál vína na slovensku a jeho konzumáciaako aj znalosti konzumentov stúpajú .
Medzitým pribudlo k tomu pivo kde som si takisto rozšíril znalosti.
28.03.2025 |
Príležitostné pitie vína môže podľa štúdie dánskych vedcov znížiť riziko Alzheimerovej choroby a demencie. U ľudí, ktorí pravidelne pili víno sa znížili o polovicu problémy s pamäťou po 65.roku života. Látky nachádzajúce sa vo víne taktiež pôsobia prevenčne proti mŕtvici a srdcovému infarktu. Pivo však môže riziko demencie zvyšovať.
28.03.2025 |
Víno k jedlám by malo byť suché, či je to biele alebo červené víno. Sladké vína sa k jedlu nielen nehodia, ale nie sú vhodné ani s ohľadom na trávenie. Podávané suché víno by ale nemalo byť kyslé. Ak počas jedla servírujeme viac druhov vín, mali by sme dodržiavať zásadu, že vždy idú prvé ľahšie vína pred ťažšími, biele pred červenými. Biele - Rosé vína, sú najlepšie, ak ich podávame ako aperitívy k ľahkým predjedlám.